Wellnet blog

Nyáron se dőlj be a csábító reklámoknak, víz a legjobb szomjóltó.

Guzorán István
Guzorán István
2020.06.22 10:42


A következő napokra (július eleje) a meteorológiai előrejelzések 30-35 ºC kánikulai hőmérsékletet jelzett előre. Erről az információról nekem, de talán neked is elsőre a víz ugrik be, ha nem is az ivóvíz, de a vízpart, a strandolás mindenképpen.

Az írásommal nem a vízpartot, hanem a sokkal fontosabb ivóvizet szeretném a figyelmedbe ajánlani. A nyári forróság rendkívül igénybe veszi a szervezetet, és ha a szokásos ivóvíz mennyiséget fogyasztod el, akkor bizony a víz hiányállapot kellemetlenségeivel kell szembe nézned.

 

Kezdjük a szokásos ivóvíz mennyiséggel!
Mindenkinek más és más a szokásos mennyiség, ami, hangsúlyozom, egyáltalán nem a megfelelő mennyiség, csak a szokásos. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az emberek 95%-a nem fogyaszt elegendő vizet. Vagyis más szóval az emberek jelentős többségénél a szokásos ivóvízfogyasztás nem a szükséges és megfelelő fogyasztás.

 

Mi a helyzet az ivóvízfogyasztással a kánikulában?
A forróságban a szervezetünk jelzéseket küld felénk, hogy rengeteg vizet veszítettünk az izzadással, a szokásos mennyiségen felül szükséges ezt pótolni. Egyrészt jó volna a jelzéseket észrevenni. Ilyen lehet egyszerűen a
- fokozott szomjúság,
- a kellemetlen szájszag,
- sötét vizelet,
- fáradtság,
- fejfájás.

Ne dőlj be a csábító reklámoknak!
Hajlamosak vagyunk arra, hogy engedjünk a reklámok csábításának.  A reklámok azt sugallják, hogy milyen klassz dolog az, amikor a nagy forróságban a hidegen gyöngyöző cukros üdítőbe kortyolsz (hosszasan, hogy több fogyjon).  Nem biztos azonban, hogy ami ilyen klasszul néz ki, az a szervezetünk számára is ennyire jó. Ha a testedet megkérdeznéd és válaszolni tudna, akkor ezt az opciót biztosan nem választaná. A cukros üdítőkkel kapcsolatosan bővebben találsz infomációkat itt.

 

A kánikulában a szokásos ivóvízfogyasztásod nem elég!
A megfelelő napi ivóvízfogyasztás a testtömeg függvénye, de jól használható a napi 2-2,5 liter víz ajánlás is. Ha ezt a napi 2-2,5 liter vizet tekintjük megfelelőnek, akkor ehhez nyugodtan számíthatunk plusz 1 liter kánikulai többletet. Így kiszámolva a nyári melegben a javasolt fogyasztás a 3-3,5 litert is elérheti. Ehhez képest a gyakorlat sajnos más.

 

Ha finom víz folyik a csapból, automatikusan többet iszol, ami segít a helyes mennyiségű ivóvíz elfogyasztásában. Erre való a víztisztató.

Most a finom vizet előállító víztisztítóinkra
last minute ajánlatokat hirdetünk.
Egyes készülékeinkhez óriási, 30-60%-os kedvezményeket adunk,

így nem csak 100% sikergaranciával, de jelentős kedvezményekkel juthatsz Magyarország legnagyobb teljesítményű készülékeihez.

A finom, szinte forrásvíz minőségű csapvízről, az egészséges víz előnyeiről, a víztisztítókról, a kedvezményekről és a 100% Wellnet Sikergaranciáról
a részleteket megtalálod itt!

 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet