Környezetbarát tisztítószerek

Hatalmas méreteket ölt az otthonainkban használt, egészségünket és környezetünket károsító vegyi anyagok, savas és maró tisztítószerek, oldószerek állandó használata. Azért fontos téma ez, mert az egészségünk és a környezet tisztasága szoros kapcsolatban van egymással.

 

A szervezetünket terhelő tisztítószerek hatása jóval szerteágazóbb, mint gondolnánk. 

Környezetbarát tisztítószerek

A mosó- és tisztítószerek ökováltozatainak szorgalmazása jó húsz évvel ezelőtt vált fogyasztói mozgalommá Európa-szerte. Szerencsére mára hozzánk is elérkezett a tudatos termékválasztás igénye. A környezettudatos magatartás egyre nagyobb teret hódít, a vásárlók egy része ma már a címkék apróbetűs szövegét is hajlandó elolvasni, és vásárláskor előnyben részesíti a környezetkímélő, egészségre nem ártalmas termékeket, akkor is, ha azokért magasabb árat kell fizetniük.

Az öko mosó- és tisztítószerek legfőbb ismérvei: 

  • Legyenek mentesek mesterséges színezőanyagoktól, szintetikus illatanyagoktól, vegyi- és konzerváló anyagoktól, optikai fehérítőktől, szerves klórvegyületektől. Ezek kiszűrése csök-kenti a bőrirritációt és az allergiát, sőt azok kialakulását is megakadályozza.
  • A lágyító foszfátok nem fordulhatnak elő a termékekben.
  • Az aktív mosóanyagoknak (szappanok, tenzidek) biológiailag optimális lebomló-képességűeknek kell lenniük, lebomlásuk során nem károsíthatják a környezetet.
  • Majdnem minden felhasznált alapanyagnak növényi vagy ásványi forrásból kell származnia.
  • Használatuk az egészségre nem lehet veszélyes, sem a takarítást végző, sem a takarított helyiségben tartózkodók számára.
  • Csomagolásuk legyen anyagtakarékos, újra használható.

 

A Wellnet tisztítószerei megfelelnek mindezeknek a követelményeknek, bizonyítva, hogy a hatékony tisztítóerő és a környezet védelme nem egymást kizáró követelmények. A ház-tartási környezetvédelem tudatos használatával az ökológiai és a mikrokörnyezet-szennyezés megelőzése mellett tekintélyes az anyagi megtakarítás lehetősége is.

 

 

 

 

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Egyéb termék adatok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Nem tartalmaznak agresszív vegyi anyagokat, sósavat, foszfátokat, erős lúgot, klór tartalmú fertőtlenítőszert.

 A termékcsalád minden tagjáról elmondható, hogy koncentrátumok, magas hatóanyag-tartalommal készülnek. Általában jellemző, hogy a kiemelkedő tisztítási hatásfokot több ható-anyag szinergikus hatásának eredményeként érik el. Kimagasló minőségű, gondosan válogatott bőrbarát és bőrkímélő alapanyagok felhasználásával gyártják a készítményeket, melyek az egészségre nem károsak, a környezetet nem rombolják, biológiailag könnyen lebomlanak.

A Wellnet háztartási tisztítószer családját a grapefruit kivonat teszi különlegessé. A gyümölcs kivonat kedvelt alapanyaga a modern kozmetikum- és háztartásvegyiparnak. Hatékony fertőtlenítő és tisztító tulajdonsága mellett kellemes illatot is kölcsönöz termékeinknek.