Környezetbarát tisztítószerek

Hatalmas méreteket ölt az otthonainkban használt, egészségünket és környezetünket károsító vegyi anyagok, savas és maró tisztítószerek, oldószerek állandó használata. Azért fontos téma ez, mert az egészségünk és a környezet tisztasága szoros kapcsolatban van egymással.

 

A szervezetünket terhelő tisztítószerek hatása jóval szerteágazóbb, mint gondolnánk. 

Környezetbarát tisztítószerek

A mosó- és tisztítószerek ökováltozatainak szorgalmazása jó húsz évvel ezelőtt vált fogyasztói mozgalommá Európa-szerte. Szerencsére mára hozzánk is elérkezett a tudatos termékválasztás igénye. A környezettudatos magatartás egyre nagyobb teret hódít, a vásárlók egy része ma már a címkék apróbetűs szövegét is hajlandó elolvasni, és vásárláskor előnyben részesíti a környezetkímélő, egészségre nem ártalmas termékeket, akkor is, ha azokért magasabb árat kell fizetniük.

Az öko mosó- és tisztítószerek legfőbb ismérvei: 

  • Legyenek mentesek mesterséges színezőanyagoktól, szintetikus illatanyagoktól, vegyi- és konzerváló anyagoktól, optikai fehérítőktől, szerves klórvegyületektől. Ezek kiszűrése csök-kenti a bőrirritációt és az allergiát, sőt azok kialakulását is megakadályozza.
  • A lágyító foszfátok nem fordulhatnak elő a termékekben.
  • Az aktív mosóanyagoknak (szappanok, tenzidek) biológiailag optimális lebomló-képességűeknek kell lenniük, lebomlásuk során nem károsíthatják a környezetet.
  • Majdnem minden felhasznált alapanyagnak növényi vagy ásványi forrásból kell származnia.
  • Használatuk az egészségre nem lehet veszélyes, sem a takarítást végző, sem a takarított helyiségben tartózkodók számára.
  • Csomagolásuk legyen anyagtakarékos, újra használható.

 

A Wellnet tisztítószerei megfelelnek mindezeknek a követelményeknek, bizonyítva, hogy a hatékony tisztítóerő és a környezet védelme nem egymást kizáró követelmények. A ház-tartási környezetvédelem tudatos használatával az ökológiai és a mikrokörnyezet-szennyezés megelőzése mellett tekintélyes az anyagi megtakarítás lehetősége is.

 

 

 

 

Nézet:
Sorrend:

Nem tartalmaznak agresszív vegyi anyagokat, sósavat, foszfátokat, erős lúgot, klór tartalmú fertőtlenítőszert.

 A termékcsalád minden tagjáról elmondható, hogy koncentrátumok, magas hatóanyag-tartalommal készülnek. Általában jellemző, hogy a kiemelkedő tisztítási hatásfokot több ható-anyag szinergikus hatásának eredményeként érik el. Kimagasló minőségű, gondosan válogatott bőrbarát és bőrkímélő alapanyagok felhasználásával gyártják a készítményeket, melyek az egészségre nem károsak, a környezetet nem rombolják, biológiailag könnyen lebomlanak.

A Wellnet háztartási tisztítószer családját a grapefruit kivonat teszi különlegessé. A gyümölcs kivonat kedvelt alapanyaga a modern kozmetikum- és háztartásvegyiparnak. Hatékony fertőtlenítő és tisztító tulajdonsága mellett kellemes illatot is kölcsönöz termékeinknek.