Wellnet blog

Legyenek jó szokásaid, sem mint rosszak!

2016.10.25 12:35

Gondolom már te is számtalanszor megtapasztaltad, hogy milyen nehéz megszabadulni egy berögzült rossz szokástól. Nem egyszerű az biztos, sőt rendkívül nehéz. Nekem például az volt a rossz szokásom, hogy szenvedélyemmé vált a futás, és ha egy napot is kihagytam, már lelkiismeret furdalásom lett. Tulajdonképpen a futás alapjaiban jó szokás, de ha minden mást háttérbe szorítok, akkor az már kevésbé örömteli.

A trükköm egyszerű volt, mégis működött.


A mértéktelen futás rossz szokását helyettesítettem, vagyis felvettem egy új, jó szokást, a barkácsolást. Most már nem futok minden nap órákat, rájöttem, hogy a barkácsolás is lehet legalább olyan hasznos, mint a futás és most már csak 2 naponta futok. Szóval ez sikerült.

Körül belül 3 hétre van szüksége az embernek, hogy egy rossz szokását lecserélje, helyettesítse  egy jó szokásra. Ha ezt a 3 hetet végig csinálod, győztél és megmarad a jó szokásod.

Valójában arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az emberek 95%-a nem iszik elegendő vizet, ami rendkívül egészségtelen és ez egy általános, rossz szokás, amitől érdemes megszabadulni.

Természetesen van tippem is, mi legyen az a jó szokás, amivel helyettesíted a rossz szokásodat.

Elsősorban szükséged van egy elhatározásra! Döntsd el, miért szeretnél megszabadulni a „nem iszom elegendő vizet” rossz szokásától. Szerintem már mindenhol azt hallod, „igyál elegendő vizet, mert az egészséges, stb. stb.„  Ha elhiszed a közvélekedést és belátod, az egészségedre válik, ha legalább 2 liter vizet iszol naponta, akkor hajrá.
Ha nem vagy biztos benne, akkor olvasd el alaposan ingyenes könyveinket.
A biztonság kedvéért leírom, itt tudod letölteni őket:

Ha meg van az elhatározásod, akkor kezd el mérni a napi vízfogyasztásodat!
Ne poharakat számolj, hanem az előre megtöltött üvegeket, vagy kancsókat, vagy flakonokat, ami sokkal egyszerűbb és követhetőbb. Személyes tapasztalatom, ha az elfogyasztott pohár víz mennyiségét számolod, előbb utóbb belezavarodsz. Ha reggel megtöltöd a vizes flakonodat, agy kancsódat, akkor látod, hol tartasz. Ha sikerül kiürítened, akkor az szép siker aznapra, jó motivációs és jöhet a következő.

 

Szerintem abban egyet értünk, hogy egy kényelmes, bár egészségtelen, ivóvízmentes életről áttérni a kicsit strapásabb, tudatosabb, vízzel teli életvitelre, még ha az jelentős előnyökkel is jár, nem egyszerű.

 

A leírt apró kis trükköm nem igényel óriási erőfeszítést, még igazából pénzbe sem kerül, mégis jelentős hatással lehet az egészségedre, vitalitásodra.

 

Egy kis segítséget is adok a végére.
Kimutatott tény, ha finom vizet iszol, többet iszol, így könnyebb elmélyíteni az új, vízzel teli jó szokást.

Most a finom vizet előállító víztisztítóink akcióban vannak, nézd meg a részleteket itt.

 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet Kft.