Wellnet blog

Muszáj a gyerekeket klóros vízben fürdetni?

2019.02.12 11:42

Egy egyszerűen felszerelhető zuhanyszűrő segítségével tiszta, klórmentes vízben fürdetheti a gyermekét. Ez hozzájárul ahhoz, hogy elkerülhető legyen a klóros víz okozta bőrirritáció, és az esetleges allergiás és légúti megbetegedések.

 

 


Még a széltől is óvja nemrég született gyermekét?

Természetesen, igen.

 

 

Minden szülő ezt teszi, és ez így van rendjén. A napok végét jelentő, a napi ritmus kialakításában fontos szerepet játszó fürdetésnél is az anyai gondoskodás és törődés van jelen.

- Jó a fürdető víz hőmérséklete? Jól érzi benne magát a baba? Sok babafürdőkádba már a gyártók beleépítik azt a hőmérsékletérzékelő lapocskát, amin akkor jelenik meg a mosolygós arcú figura, ha a víz hőmérséklete optimális, 37 fokos.
- Bőrbarát a babafürdetőszer? Tartalmaz növényi olajokat is? Mentes PEG-ektől és szappantól? Sok dologra oda lehet figyelni. A legjobb fürdető szert akarjuk megvásárolni gyermekünknek.
- Nem csípi a gyermeksampon a kicsik szemét?
- Finom és puha a kifogó kendő vagy a törölköző?
- Nem túl meleg a hajszárító által kifújt levegő?

Annyi mindent figyelembe vesznek az anyukák.De vajon gondolnak arra is, hogy a víz,
amivel teleengedik a babakádat, az kellőképpen tiszta-e?

Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, a vezetékes víz nem tartalmaz sem baktériumokat, sem vírusokat, így annak a fogyasztása vagy az abban való fürdés nem okoz fertőző betegségeket.

Ennek azonban ára van,
ami nem más, mint a klóros fertőtlenítés. Bár a vezetékes víz klórozása megvéd a fertőzésektől, sajnos a plusz klór, illetve a klórozási melléktermékek a vízben maradnak.Miért jelenthet ez problémát?

  • A klóros víz szárítja, irritálhatja a bababőrt, és az feszülővé, viszketővé válhat.
  • A klórszármazékoknak szerepük lehet a szemirritáció, és a szemkivörösödéssel járó kötőhártya-gyulladás kialakulásában.
  • A klórozott víz növeli a későbbi allergiás, asztmás megbetegedések kialakulásának a kockázatát, és gyakoribbá teheti az alsó légutak megbetegedéseit.

 


A klórral kapcsolatba hozható nemkívánatos hatások kiküszöbölhetők.

 

A vezetékes vízből – mielőtt az a baba fürdőkádjába kerülne - el lehet távolítani a fertőtlenítés során benne keletkezett és visszamaradt klórozási melléktermékeket.

Erre kínál könnyen kivitelezhető és ideális megoldást a zuhanyszűrő, ami kiszűri és megköti a vízben található potenciális egészségkárosító anyagokat, így azok nem jutnak be a fürdető vízbe. A zuhanyszűrőnek köszönhetően a víz olyan tiszta lesz, mint amit az érzékeny bababőr igényel, Ön pedig nyugodtan élvezheti a fürdetés perceit.

A zuhanyszűrő előnyeit az egész család kihasználhatja, mert nemcsak a kisbaba, hanem a nagyobb gyerekek és a felnőttek is tiszta, klórmentes vízben zuhanyozhatnak, fürödhetnek.

 

Dr. Budai Marianna PhD.
szakgyógyszerész

 

Kerüld el a klóros csapvíz negatív kozmetikai hatásait!

Természetes testápolás tiszta, klórmentes fürdővízzel

- Nem szárít, 
- egészséges, rugalmas bőrt, 
- selymesen csillogó hajat eredményez. 


Váts klórmentes, Wellnet zuhanyszűrővel tisztított fürdővízre, ami
már-már a tejben-vajban fürdés kényeztetése.

A WT40 melegvizes víztisztító kiszűri a csapvízből a klórt és klórszármazékokat.

Nézd meg legújabb akciós ajánlatunkat!