Wellnet blog

Mit mondana az ivóvízfogyasztásod fekete doboza?

2017.08.23 09:38

Szilva

Az eddigiekben a blogunkban általában arról olvashattál, hogy milyen jó hatással van rád a megfelelő folyadékbevitel. Leginkább erről szól a közbeszéd, a sajtóban is erről jelennek meg a cikkek.

Most megfordítom a képletet és példaként a repülők fekete dobozát hívom segítségül.
Tudod, ez a repülők az a bizonyos fekete doboza, amiről akkor beszélnek, amikor bekövetkezik a baleset és megpróbálják kinyerni belőle az információkat, mi okozhatta a bajt.

 

Milyen kényelmes lenne, ha a szervezetünknek is lenne egy ilyen fekete doboza és abban az esetben, ha valami egészségügyi probléma adódna, csak elővennénk és már tudnánk is mi okozta az elváltozást, jöhetne a megoldás.

Sajnos ilyen fekete dobozunk nincs, de szerencsére a szervezeted időben, előre jelez, csak észre kell venned a jelzéseket. Ez olyan, mintha a repülők fekete doboza előre jelezné a problémát.  Mit szólsz, nem is hangzik rosszul?

Nézzük, csak tőmondatokban, milyen problémák adódnak, ha nem iszunk elegendő ivóvizet!
- Elsősorban egyszerűen kiszáradunk, a szemünk,
- a bőrünk sokkal ráncosabb lesz,
- lelassul az anagycsere, romlik az emésztés,
- vesekőprobléma adódhat,
- fejfájási tünetek jelentkeznek,
- fájdalmas izomgörcsök jelentkezhetnek,
- emelkedhet a vércukor,
- keringési problémák jelentkezhetnek.

Ezek a tünetek csak a legfontosabbak, amelyek előfordulhatnak. Ha rendszeresen böngészed az Internetet rengeteg hasonló problémát találsz, ami mind, mind visszavezethető a nem megfelelő folyadékbevitelre, a víz hiányállapot káros tüneteire.

Mit mondana a szervezetünk fekete doboza, mit jelez előre a szervezetünk, ami arra utal, hogy kevés vizet iszunk, ebből baj lehet, jöhetnek a fenti, felsorolt tünetek:

  • Száraz, kellemetlen szájszag.
  • Száraz szem, száraz bőr.
  • Fájó ízületek.
  • Kimerültség, fáradtság.
  • Élénk, sárga színű vizelet.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, jól teszed, ha helyre állítod a megfelelő folyadékbeviteled. A finom vizet előállító víztisztítókkal ez menni fog.
 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó

 

RÁADÁSKÉNT egy bónusz tipp:
Ha megfelelő a folyadékbeviteled, akkor a súlyoddal is kevesebb gondod lesz.

Horváth Anett blogger, a motherday 365 blog szerkesztője, aki nem mellesleg saját módszerével adott le 25 kg-ot, több más szabály mellett esküszik a napi legalább 2,5 liter ivóvíz elfogyasztására. Ha kíváncsi vagy a részletekre, itt megtalálod a blogot.

Ha finom víz folyik a csapból, automatikusan többet iszol, ami segít a helyes mennyiségű, napi 2-2,5 liter víz elfogyasztásában.
A legegyszerűbb módszer, ami mindezeket a módszereket nagymértékben segíti, ha finom víz folyik a csapból amitől automatikusan jól megy a megfelelő ivóvízfogyasztás.

Ne sértődj meg!

Őszintén gondolom, felelősek vagyunk saját és családunk egészségéért, fittségéért, nem háríthatjuk át a felelősséget másra. Ha tudunk tenni érte, akkor kötelesek vagyunk tenni.

Ha finom víz folyik a csapból, automatikusan több ivóvíz fogy, ami segít a helyes mennyiségű, napi 2-2,5 liter víz elfogyasztásában.