Wellnet blog

A helyes vízfogyasztás szokása legyen örökségük gyermekeidnek, unokáidnak!

2018.11.20 10:46

 

Ha jó helyzetben adod át az egészséges életmód stafétabotját,
könnyedén megóvhatod gyermekeid, unokáidat a rossz mintáktól.


Az életünk során sok-sok stafétabotot adunk tovább. Ezek között szerencsére vannak jó, de sajnos vannak rossz életminták is, ez attól függ és annak függvénye, hol tartasz. Nagy felelősség az egyes életvitelekhez tartozó stafétabotok átadása. Érdemes megelőzni a rossz életminták örökítését, jobb elkerülni az olyan helyzetet, amiről te is tudod, hogy nem szerencsés.

Szerintem abban egyetértünk, hogy egy kényelmes, bár egészségtelen életről áttérni tudatosabb életvitelre kicsit strapás, nem egyszerű, még ha az jelentős előnyökkel is jár.


Mennyivel könnyebb, egy egészségtudatos életvitel szokását megtartani.
Ezt nevezik a szülői ház örökségének.

Mivel a Wellnet a megfelelő folyadékpótlással foglalkozik, ami a korszerű táplálkozás alapja, így akaratlanul is felfigyeltem Dr. Budai Marianna kutató gyógyszerész egyik cikkében egy erős kijelentésre.

„Amit az élete első 1000 napjában megeszik a csecsemő és a kisgyermek, az döntően meghatározza azt, hogy a későbbiekben mekkora eséllyel lesz allergiás vagy válik elhízottá, és szembesül mindazokkal az anyagcsere-, szív- és érrendszeri betegségekkel, amik a túlsúllyal együtt járnak.”

Ki befolyásolja ezt az első 1000 napot?
És mi a helyzet a következő néhány ezer nappal?
Azt gondolom, a feltett kérdésekre egyértelmű a válasz…….
……. legalább is számomra az.
Hadd mondjak el egy példát ezzel kapcsolatban.

Legkisebb lányom, Hanna, úgy 9-10 éves lehetett, amikor születésnapi programon vett részt a barátnőjénél. A program végén a házigazda anyuka jóindulattal hívta fel a figyelmünket, figyeljünk a gyerekre, mert valamilyen baja lehet, nem itta meg a kólát, ahogy a többiek. Hanna már nagylány, és azóta sem issza meg a kólát, csak vizet iszik. Felnőve valószínűleg kisebb kockázatnak lesz kitéve az elhízásnak és a többi, hagyományos magyar népbetegségeknek, a magas vérnyomásnak, vagy a cukorbetegségnek. Szerintem nem elég csak beszélni. Ha a családban a gyerekek nem tanulják meg, nem szokják meg a helyes ivóvíz fogyasztás gyakorlatát, akkor az hátrányosan hat az egész életükre.

 

Egyszerű, egy pillanat alatt meghozható döntésekről van szó, amelyeknek hosszú távon van hatása a gyermekek egészségére.

 

Nem mindegy, hogy mit adunk a gyermekünknek: cukros üdítőitalt,  tea-granulátumból készített édes italt vagy tiszta vizet.


Blogunknak mindig is célja volt, hogy motiváljon és felhívja a figyelmet azokra az egyszerű, jó szokásokra, amelyekkel majd jól érzed magad, és szívesen adod tovább egy egészségesebb, sikeresebb stafétaváltó helyzetben. Az igazán jó szokások nem a pénzen múlnak, pusztán az elhatározáson, mégis jelentős hatással vannak. 

 

Sok családban nem isznak elegendő vizet, és ezzel nem alakítják ki a korszerű táplálkozás alapját adó, a helyes ivóvízfogyasztás szokását.

Többnyire banális oka van az ivóvíz mellőzésének. Egyszerűen nem ízlik a csapvíz, a palackozott vízről meg tudjuk, hogy irreálisan drága és borzasztóan környezetszennyező.

Akkor mi a megoldás?

Erre találták ki a finom vizet előállító víztisztítókat, amelyek a csapvízből magas élvezeti értékű
minősített ivóvizet állítanak elő.


Most a palackozott vizeket kiváltó, a környezetet nem terhelő
finom vizet előállító víztisztítóink
egyes típusaira

BLAK FRIDAY    FEKETE PÉNTEK
az év NAGY LEÁRAZÁSÁT tartjuk
akár INGYENES szállítással 100% sikergaranciával!

Nézd meg az ajánlatot most, itt!

 

 

 
Guzorán István
ivóvíz tanácsadó