Wellnet blog

Fogyassz vizet a kilók ellen!

2018.04.18 11:37

 

Nem véletlen, hogy az egészséges ivóvízfogyasztási tanácsadó blogunkban fontos
helyet kapott a fogyás, a kilók elleni harc. Sajnos egyre növekszik az elhízottak száma, a túlsúly és szövődményei az anyagcsere-, szív- és érrendszeri betegségek, amik a túlsúllyal együtt járnak, mára már népbetegségnek számítanak. Ha nincs problémád a kilókkal, akkor ez a blog bejegyzés nem neked szól, de ha neked is gondot okoznak a fránya kilók, akkor érdemes végig olvasnod.

 

 

 

 

A vízivás az én tippem, ami szerintem egy mellőzött csodafegyver a fogyókúrában.

Ha fogyókúra, akkor testmozgás, megfelelő táplálkozás és a csodafegyver, a vízivás!
Első hallásra nagyon primitívnek tűnik, holott egyszerű eszközökkel is lehet védekezni a túlsúly ellen.

Az elfogyasztott víz csökkenti az étvágyat.

Aki fogyókúrázik, általában megvonja magától az ételeket, vagy azok bizonyos csoportját. Bármennyire is elszántan fogyókúrázik valaki, sokszor nehezen tud megküzdeni a fel-fellángoló étvágyával. Ilyenkor segítség lehet egy-egy pohár tiszta víz elfogyasztása, ami azonnal teltségérzetet okoz a gyomorban, és csökkenti az étvágyat.

 

Emellett jó tudni, hogy fogyni is csak vízivással szabad!

Biokémiai és élettani oka is van annak, hogy a fogyókúrák alatt több vizet kell inni, mint egyébként. Amennyiben nem jut be (elegendő) szénhidrát, zsír, illetve fehérje a szervezetbe, akkor (elegendő) oxidációs víz sem keletkezik, és vízhiány alakulhat ki. Az oxidációs víz csökkent mennyisége a vízháztartási mérleg egyensúlyának a felborulását okozhatja.

Nem véletlen, hogy fogyókúrák alkalmával, amikor nem tud megfelelően táplálkozni az ember akkor naponta mintegy 1 literrel több vizet kell meginni; azaz az evés helyett is inni kell!

 

 

 

 

A vízivás kulcs a fogyásához.
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a fogyáshoz vezető legolcsóbb út a megfelelő folyadékmennyiség bevitele. Az értekezéshez 11 különböző tanulmány adatait vették alapul, amelyek közül 3 egyenes összefüggést állapított meg a vízivás és a fogyás között. Brenda Davy professzor, a Virginia Egyetem szakértője, aki részt vett a kutatásban, úgy nyilatkozott, hogy a víz segít az éhségérzet leküzdésében és a bevitt kalóriák mennyiségének csökkentésében. Ezt egy másik munka is alátámasztja, melynek alapján a több vizet ivó nők többet fogytak egységnyi idő alatt, mint a napi egy liternél kevesebbet bevivő társaik.

 

A vízivás támogatja a fogyókúrát.
A víz gyakorlatilag a zsírvesztés egyik legfontosabb katalizátora, amit sajnos a nők többsége nem ért meg, félve attól, hogy a felhalmozódó víz teszi őket kövérré, annyival is nehezebbek lesznek, amennyi vizet megisznak. Ám a vízre igenis szüksége van a szervezetnek és ha fogyni akarsz, nem kihajtani kell a vizet, hanem sokkal inkább megnövelni a vízbevitelt, hogy a szervezet ne kösse meg. Nemcsak az étvágy elnyomására nagyszerű megoldás, de segíti a nátrium, a méreganyagok és a zsír távozását is. A víz fogyasztása az egyik legjobb természetes elősegítője a fogyásnak és az egészséges életnek.

Ha finom víz folyik a csapból, akkor a megfelelő vízfogyasztás is könnyebben megy, erre való a finom vizet előállító Wellnet víztisztítók.

 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó