Wellnet blog

Hozzávaló a csapból

Guzorán István
Guzorán István
2019.05.29 15:38
Hozzávaló a csapból

Nem kell ahhoz sztár séfnek lenned, hogy tudd, a magyarok számára olyan kedves levesek és főzelékek
legfőbb összetevője a jó minőségű finom ivóvíz. Ha volt már a kezedben fakanál, esetleg már többször is,
akkor az sem újdonság, hogy a receptek szinte mindegyikében előfordul, hogy „Adj hozzá vizet!”.  
Így lesz az ételeink egyik legfontosabb összetevője víz.


Mire ez a kitüntető figyelem?

Egy kis biológiai óra ismétlés.
Az emberi szervezet nagy része, csecsemőkorban akár 80%-ban, de felnőttkorban sem kevesebb, mint
65%-ban vízből áll. Ha nézzük az egyes létfontosságú szerveinket, akkor ez az arány még durvább. A vér
80%-ban, az agy és a tüvő 70%-ban vízből áll. Ezért van az a kitüntető figyelem!
A szervezetünk vízháztartásának megfelelő karbantartása beleépül a mindennapjainkba. Ivóvízzel,
étkezésünkkel pótoljuk az emésztéssel, salaktalanítással, méregtelenítéssel járó veszteségeket. akkor

folyamatosan cseréljük testünkben lévő víz mennyiségét és minőségét.

 

Míg a víz a szervezetünkben legnagyobb arányban előforduló élelmiszer-molekula, főzés során csekély
figyelmet szánunk a minőségére. Más szóval, nincsenek elvárásaink a főzéshez használt ivóvíz
minőségével szemben.

Amíg a szénhidrátok, fehérjék, zsírok, olajok, fűszerek folyamatosan a szakácsok figyelmének
központjában vannak, és egyre magasabb minőségi elvárásokat támasztanak velük szemben, addig a
közvélekedés szerint az ivóvíz egy szükséges, de nem túl jelentős  eleme a kész ételnek.


Pedig könnyen belátható, hogy
az ételekhez adott ivóvíz minősége közvetlen hatással van az elkészült étel,
élelmiszer minőségére, ízére.
 

A konyha nem az én terepem, de azzal én is tisztában vagyok, hogy a finom ételek receptjei a jó
minőségű alapanyagokkal kezdődnek. Ha kiváló, pompás minőségű ételt szeretnél főzni a családodnak,
mondjuk egy ünnepi alkalomra - gondolom, nem válogatnál az alacsony minőségű alapanyagok között.
Eszedbe sem jutna a leértékelt élelmiszerek polca felé venni az irányt.


Egyszerű a magyarázata ennek.
A friss alapanyagokkal, finom fűszerekkel és finom ivóvízzel elkészült ételek finomabbak, vagy könnyebb
úgy elkészíteni, hogy finomak legyenek. Más szóval, nem nagy mutatvány finom alapanyagokból finom
ételeket készíteni. Akár azt is mondhatnám, ha finom az alapanyag, akkor az ételt csak elrontani lehet.

Akkor miért van az, hogy
az egyik legfontosabb alapanyagnál,
az ivóvíznél nem támasztunk minőségi elvárást?

 

Többnyire nem kalkulálunk vele, de ha finom ivóvizet használunk alapanyagként a főzéseinkhez, akkor
könnyebben megy a jó minőségű, finom ételek elkészítése.


A csapvíz szabvány szerinti klórozása 0,1-0,3 mg/liter koncentrációjú. Ami azt jelenti, hogy ezzel a klórra
mennyiséggel és klór a származékokkal veszik el a csapvíz finom ízét és változtatják pocsék ízűvé és
szinte vállalhatatlan főzési alapanyaggá.

A víztisztitó az, ami ezt a pocsék csapvizet finommá és vállalhatóvá varázsolja. még a legkényesebb séf
számára is. Elsősorban kiveszi a csapvízből az íz és szagrontó anyagokat, a klórt és klór származékokat,
szerves anyagokat. Mindezt gazdaságosan, kényelmesen és rendkívül környezetkímélően tesz a Wellnet víztisztító.


Legyen a te családod ivóvize a legjobb minőségű a környéken!

Válts finom, tisztított csapvízre!
Egészséges, költségkímélő és környezetbarát.

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, kényelmes és nem szennyezi a környezetet.

 

Nézd meg az ajánlatot most, itt!

 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó