Wellnet blog

7+1 ok, amiért érdemes ébredés után vizet fogyasztanod

2019.02.25 14:07

A megfelelő mennyiségű ivóvíz a szervezeted számára sokat ér, és a tested a „jól érzem magam” érzéssel minden cseppjét meg is hálálja.  Világszerte egyre több hódolója van az ivóvízfogyasztás kultúrájának, egyre többen fedezik fel maguknak a legkézenfekvőbb, egészséges élelmiszert, az ivóvizet. Ma már rohamosan terjednek a napszakhoz kötött ivóvízfogyasztási szokások. Mostani bejegyzésemben egy ilyen, napszakhoz kötött, rendkívül előnyös élettani szokásról, az ébredés utáni ivóvízfogyasztás előnyeiről olvashatsz.7+1 csodálatos dolog történhet veled, ha rögtön ébredés után,
üres gyomorra vizet iszol.

 

A japán emberek az európai, vagy amerikai társaikhoz képest kevésbé szenvednek olyan civilizációs betegségektől, mint az elhízás, a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség. Ez valószínűleg a genetikának is köszönhető, de egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a mélyen gyökerező japán étkezési és ivóvízfogyasztási kultúrában látják a különbséget. A közismerten vékony és egészséges japán nők legtöbbje a reggeli rituáléjában megtalálható az ébredés utáni azonnali ivóvízfogyasztás.

A pozitív példákat tapasztalatok erősítik meg, ahogy az a lifehack.org cikkéből kiderül.


Miért olyan fontos az ivóvíz ébredés után?

A felnőtt ember szervezete 60-70%-ban víz, ezért elengedhetetlen, hogy frissen tartsuk, megfelelően pótoljuk. Amikor a szervezet vízigénye nem teljesül, számos negatív rövid távú és hosszú távú egészségügyi következménye van.Mi jellemzi a japán, reggeli ivóvízfogyasztás rituálét?

- Az ébredés után, fogmosás előtt, üres gyomorra négyszer 160 ml ivóvíz.
- Nem enni semmit a következő 45 percben. 

 

A 7+1 előny, amiért érdemes üres gyomorra vizet inni!

 1. Segít a méregtelenítésben
  A víz jó nedvesítőként nagyban segíti a belek mozgását, és a méreganyagok kiválasztását. Az éhgyomorra elfogyasztott víz kiöblíti az éjszaka során kiválasztott méreganyagokat. Bőséges mennyiségű víz is segíthet az izomsejtek és az új vérsejtek termelésében.

 2. Javítja az anyagcserét
  Az ivóvíz üres gyomorban látványosan növelheti az anyagcsere sebességét. Ez azok számára különösen fontos, akik szigorú étrendet követnek. A megnövekedett anyagcsere-sebesség automatikusan jobb emésztőrendszert jelent. Az ébredés utáni azonnali ivóvíz megtisztítja a vastagbelet, ami elősegíti a tápanyagok hatékonyabb felszívódását.

 3. Támogatja a fogyókúrát
  Az első 2 pontban leírtak alapján a méregtelenítés és az anyagcsere változás támogatja az emésztőrendszer hatékony működését. Az elfogyasztott víz teltségérzetet kelt, ami csökkenti, elnyomja az éhségérzetet.

 4. Csökkenti a gyomorégést és az emésztési zavarokat
  A legtöbb esetben az emésztési zavarokat a gyomor megnövekedett savtartalma okozza. Ezt nevezzük gyomorégésnek. Amikor az üres gyomorba víz kerül, ezeket a savakat hígítja, így oldja meg a gyomorégési zavarokat. Ez készíti elő a gyomrát az első étkezéshez, reggelihez.

 5. Javítja a bőrt és a bőr sugárzását
  A kiszáradás korai ráncokat és mély pórusokat eredményez a bőrben. Egy tanulmányból kiderül, hogy üres gyomorra elfogyasztott 500 ml víz növeli a véráramlást a bőrben. Továbbá, ha több vizet iszik a nap folyamán, a teste mérgeket bocsát ki, ami a bőrét sugárzóvá teszi.

 6. Támogatja a fényes, sima és egészséges hajat
  A kiszáradás nem csak a bőrre, de komoly hatással lehet a haj növekedésére is. A bőrt és a hajat nem csak kívülről, de megfelelő ivóvízfogyasztással belülről is ápolhatod. A víz a hajszál súlyának közel ¼-jét teszi ki. A víz elégtelen bevitele törékeny hajat és vékony hajszálakat okozhat. Érdemes ezért is figyelni a napi ivóvízbevitelre, de a reggeli, üres gyomorban felszívódó ivóvíz nagyobb mértékben javíthatja a haj minőségét.

  7. Megelőzheti a vesekövek kialakulását és a húgyhólyag-fertőzést
  Az ébredés után, azonnal elfogyasztott ivóvíz fontos a vesekő és a húgyhólyag-fertőzések megelőzése szempontjából. A vesék kiválasztása fokozódik, a lerakódások kevésbé alakulnak ki.

 +1. Erősíti az immunrendszert


Az ivóvíz támogatja a nyirokrendszer kiegyensúlyozott működését, ami végső soron az immunrendszer támogatását is jelenti egyben. Az erős immunrendszer véd a különböző betegségekkel szemben, és megakadályozza a betegségek kialakulását.

Ahogy a fentiekből kiderült, az ébredés után elfogyasztott ivóvíz egy sor előnnyel jár, ami az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy fillér nélkül pozitív változást hozz az életedbe.

 

A legtöbb ember hagyja, hogy a szomjúság irányítsa. A szomjúság azonban a szervezet kiszáradásának vészjelzése. Előzd meg a szomjazást a megfelelő folyadékbevitellel!

BANÁLIS OKA LEHET ANNAK, HA VELEKI NEM ISZIK ELEGENDŐ VIZET!
Egyszerűen nem ízlik a csapvíz......   


Ha nem ízlik a csapvíz,
a palackozott víz meg 
                        - irreálisan drága, és
                        - borzasztóan környezetszennyező, 

akkor sem kell lemondani a legfontosabb élelmiszeredről a vízről!Ha finom víz folyik a csapból, könnyebb több vizet fogyasztanod,

ami elősegíti az egészséges táplálkozás megfelelő folyadékbevitelét.

Ezzel könnyebben megy az egészséges életmódra átállnod,
így többet tehetsz az egészségedért!

Legyen a te családod ivóvize a legjobb a környéken,
ami finom, egészséges és költségkímélő!

Válts finom, tisztított csapvízre!
Kényelmes és környezetbarát.

Vízszűrő berendezés

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, kényelmes és nem szennyezi a környezetet.


Nézd meg a legújabb akciós ajánlatot most, itt!

 

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet