Víztisztító Nyári Vásár

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Elérhetőségek
Wellnet Kft.

Telefon: +36-70/450-6650
E-mail
Székhely:

2890 Tata, Csapó utca 18.
Postai cím, telephely:
2890 Tata, Honvéd utca 41.

Facebook

Szállítás és fizetés

utánvétellel:
29 900 Ft alatt: 1 490 Ft
29 900 Ft felett: ingyenes.
online bankkártya fizetés setén:
24 990 Ft alatt: 990 Ft
24 990 Ft felett: ingyenes

Wellnet blog
2019.05.15 15:12

Legyen a babafürdetőszer a tiszta vízben fürdetés egészséges kiegészítője!

Elsőre paradoxnak tűnik, hogy a fürdés, a vízben ázás nemhogy vízzel telítené a bőrt, hanem éppen ellenkezőleg, inkább kiszárítja azt. Fokozottan igaz ez a nagyon meleg, esetleg forró vizű fürdőkre.
Nem véletlen, hogy csecsemőknél, kisgyermekeknél
a testhőmérsékletű vízben való fürdetést javasolják.

A kiszáradásra hajlamos, védtelen bababőr esetén fokozottan kell ügyelni a nedvességvesztés megakadályozására. A bőr folyadékvesztése olyan olajos fürdető készítményekkel akadályozható meg hatékonyan, amik kíméletesen ugyan, de zsírszerű anyaggal vonják be a bőrt és így gátolják a víz bőrön keresztüli gyors távozását. A babafürdetőszer választásnál tehát nem a szappanszerűen tisztító, hanem a kíméletesen olajozó terméket kell előnyben részesíteni!

 Mi alapján válasszunk fürdetőszert a csecsemőknek, (kis)gyerekeknek?


Afürdetőszerek dzsungelében nem könnyű eligazodni: „ásványi olajoktól mentes”, „bőrbarát pH-jú”, „hipoallergén”, „illatanyagmentes”, „parabénmentes”, „SLS-mentes” feliratok tarkítják a csomagolásokat. Nem árt, ha a választott kozmetikum valóban rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. De mit is jelentenek ez a divatosan hangzó kifejezések?

 

Ásványi olajoktól mentes:

Az ún. ásványi olajok folyékony vagy szilárd paraffin (Paraffinum liquidum vagy Paraffinum solidum) vagy valamilyen vazelinféleség (fehér vazelin=Vaselinum album, sárga vazelin=Vaselinum flavum) neveken találhatók meg az összetevők között. Vannak termékek, amik szilikonolajat tartalmaznak. Az említett zsíros anyagok a használat során lezárják a bőrt, mint egy jól záró kötés, és nem engedik azt lélegezni.
Az ásványi olajoknál előnyösebbek a növényi olajok, amik hámvédő A- és E-vitaminokban gazdagok.

A babaápolásban alkalmazott olajok között méltán népszerű a jojobaolaj, aminek az összetétele valamennyi növényi olaj közül a leginkább hasonlít az emberi bőrt fedő faggyú összetételéhez.

Bőrsemleges (vagy bőrbarát) pH:

Egészséges felnőtteknél a természetes bőrflórához tartozó jótékony baktériumok népesítik be a bőrt. Születéskor az újszülöttek bőrén ilyen védőbaktériumok még nem találhatók, ezek a születést követő első három hónap során telepednek meg rajta. A kialakulóban lévő baktériumflórát a bőrápolószerek megfelelő megválasztásával is óvni kell.

Ideális esetben a bőrön alkalmazott ápolószerek pH-ja 5-6 körüli.

Hipoallergén:

A hipoallergén azt jelenti, hogy az adott termék az átlagosnál kevésbé vált ki allergiás reakciókat. Hipoallergénné tehet egy terméket az, ha nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat, mesterséges illatanyagokat. Nem kell tehát mindenképpen a minél illatosabb, színesebb babakozmetikumokhoz ragaszkodni, mert az sok esetben mesterséges illat- és színanyagok hozzáadásával valósítható meg.

Parabénmentes:

A parabének tartósítószerek, amik a kórokozó baktériumok és gombák kozmetikai készítményekben való elszaporodását akadályozzák meg. A parabének vegyületcsoportba több vegyület sorolható: pl. metil-parabén (azaz metil-para-hidroxi-benzoát), etil-parabén (azaz etil-para-hidroxi-benzoát), propil-parabén (azaz propil-para-hidroxi-benzoát). Lehetséges, hogy az egyes készítmények által okozott kipirosodással járó bőrgyulladás a termékek parabén-tartalmával hozható összefüggésbe. Az utóbbi években emiatt valóságos „divatja” van a parabének kerülésének.

SLS-mentes:

Az SLS tisztító, zsíroldó hatású felületaktív anyag, neve a nátrium-lauril-szulfát angol nevének (sodium lauryl sulfate) rövidítéséből ered. Napjainkban az SLS-t rengeteg támadás éri, mivel bőrirritáló hatású, és az arra érzékeny egyéneknél bőrgyulladást válthat ki. Számos termék csomagolásán emiatt emelik ki azt, hogy nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot, azaz „SLS-mentes”.

 

Dr. Budai Marianna PhD.
szakgyógyszerész

 

Webáruház készítés