Wellnet blog

7 cáfolhatatlan tény a vízivás mellett

2019.01.15 12:36

 

Fogyás a víz segítségével

1, Az ivóvíz segíti a fogyást

Volt már rá példa, hogy szerettél volna leadni néhány kilót? Ki ne próbálkozott már a kilók elleni küzdelemmel. Jó tudni, hogy fogyni is csak megfelelő folyadékbevitellel lehet. Nincs olyan fogyókúra program, amelyben ne lenne előírás a megfelelő folyadékbevitel. A víz felgyorsítja az anyagcserét, teltség érzetet kelt, ami segíti a fogyást. Cseréld le a kalóriatartalmú italokat vízzel, és étkezés előtt fogyassz egy pohárral, és meglátod jobban érzed magad.

Elégedett férfi
2, A víz energiával tölt fel

A kiszáradás fáradtságérzetet okoz. Ha kimerültnek, fáradtnak érzed magad, csak fogyassz el egy pohár vizet. A megfelelő mennyiségű víz segíthet abban, hogy a szív hatékonyabban pumpálja a vért az erekbe. A nagyrészt vízből álló vér abban is szerepet játszik, hogy a véredényekben lévő oxigén és más alapvető tápanyagok eljussanak a szervezet legtávolabbi pontjáig.

 

 

Emberi agy


3, Több vízzel a stressz is jobban kezelhető

Az emberi szervezet durván 60%-a víz. Az agyszövet körülbelül 70-80% -a víz. Nem véletlen, hogy a dehidratáltságot nem csak a test, de az elme is megsínyli. Ha szomjasnak érzed magad, már egy kicsit kiszáradtál, mert a szomjúság a test vészcsengője.

 

 

Jóga

4, A sport, az izommunka nélkülözhetetlen eleme a víz

Az ivóvíz segít megakadályozni az izomgörcsök kialakulását, az erőteljes mozgáshoz az ízületek kenését végzi. Ha jól hidratálsz, hosszabb és erősebb edzésre leszel képes.

 

Fiatal lány sminkben

5, Az egészséges, szép bőr titka a hidratáltság

A dehidratált bőrön a finom vonalak, a ráncok mélyebbek, jobban látszanak. A bőr csökkenő víztartalmának rendszeres visszapótlásával sokat lehet tenni azért, hogy a bőr sokáig megőrizze fiatalosságát. Az ivóvíz hidratálja a bőrsejteket és feldobja őket, így tudod a bőröd fiatalabban tartani. A szennyeződéseket is kiöblíti, javítja a vérkeringést és a véráramlást, segítve a bőr ragyogását.

 

Női has virággal


6, A rostok mellett a víz fontos a jó emésztéshez

A szervezetben a víz biokémiai folyamatok aktív szereplője, így az emésztés sem képzelhető el ivóvíz nélkül. A víz oldószer, így segít a részecskék feloldódásában és zökkenőmentesen továbbítja az emésztőrendszeren keresztül. Ha kiszáradt a szervezet, elnyeli az összes vizet, így a vastagbél szárazzá válik, és nehezebbé teszi az ürítést.

 

Emberi test anatómiája

7, A víz csökkenti a vesekő esélyét

A fájdalmas vesekövek aránya emelkedik. Ennek egyik oka lehet az, hogy az emberek - beleértve a gyerekeket is - nem isznak elég vizet. A víz hígítja a vizeletben lévő sókat és ásványi anyagokat, amelyek a vesekövekként ismert szilárd kristályokat képeznek. A vesekő nem képződhet hígított vizeletben, így a vízzel csökkenteni lehet a vesekő kockázatot!

 

A legtöbb ember hagyja, hogy a szomjúság irányítsa. A szomjúság azonban a szervezet kiszáradásának vészjelzése. Előzd meg a szomjazást a megfelelő folyadékbevitellel!

Ha nem ízlik a csapvíz, akkor sem kell lemondani a legfontossabb élelmiszeredről a vízról!

Ha finom víz folyik a csapból, könyebb több vizet fogyasztanod,
ami elősegíti az egészséges táplálkozás megfelelő folyadékbevitelét.

Ezzel könnyebben megy az egészséges életmódra átállnod,
így idén többet tehetsz az egészségedért!

Wellnet víztisztító berendezések

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, kényelmes és nem szennyezi a környezetet.

Ráadásul most a Tavaszi Víztisztitó Vásár keretében szezonális akciót tartunk!

 

 

 


Nézd meg az ajánlatot most, itt!

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet