Wellnet blog

7 cáfolhatatlan tény a vízivás mellett

2019.01.15 12:36

 1, Az ivóvíz segíti a fogyást

Volt már rá példa, hogy szerettél volna leadni néhány kilót? Ki ne próbálkozott már a kilók elleni küzdelemmel. Jó tudni, hogy fogyni is csak megfelelő folyadékbevitellel lehet. Nincs olyan fogyókúra program, amelyben ne lenne előírás a megfelelő folyadékbevitel. A víz felgyorsítja az anyagcserét, teltség érzetet kelt, ami segíti a fogyást. Cseréld le a kalóriatartalmú italokat vízzel, és étkezés előtt fogyassz egy pohárral, és meglátod jobban érzed magad.


2, A víz energiával tölt fel

A kiszáradás fáradtságérzetet okoz. Ha kimerültnek, fáradtnak érzed magad, csak fogyassz el egy pohár vizet. A megfelelő mennyiségű víz segíthet abban, hogy a szív hatékonyabban pumpálja a vért az erekbe. A nagyrészt vízből álló vér abban is szerepet játszik, hogy a véredényekben lévő oxigén és más alapvető tápanyagok eljussanak a szervezet legtávolabbi pontjáig.

 

 

 


3, Több vízzel a stressz is jobban kezelhető

Az emberi szervezet durván 60%-a víz. Az agyszövet körülbelül 70-80% -a víz. Nem véletlen, hogy a dehidratáltságot nem csak a test, de az elme is megsínyli. Ha szomjasnak érzed magad, már egy kicsit kiszáradtál, mert a szomjúság a test vészcsengője.

 

 

 

4, A sport, az izommunka nélkülözhetetlen eleme a víz

Az ivóvíz segít megakadályozni az izomgörcsök kialakulását, az erőteljes mozgáshoz az ízületek kenését végzi. Ha jól hidratálsz, hosszabb és erősebb edzésre leszel képes.

 5, Az egészséges, szép bőr titka a hidratáltság

A dehidratált bőrön a finom vonalak, a ráncok mélyebbek, jobban látszanak. A bőr csökkenő víztartalmának rendszeres visszapótlásával sokat lehet tenni azért, hogy a bőr sokáig megőrizze fiatalosságát. Az ivóvíz hidratálja a bőrsejteket és feldobja őket, így tudod a bőröd fiatalabban tartani. A szennyeződéseket is kiöblíti, javítja a vérkeringést és a véráramlást, segítve a bőr ragyogását.

 

 


6, A rostok mellett a víz fontos a jó emésztéshez

A szervezetben a víz biokémiai folyamatok aktív szereplője, így az emésztés sem képzelhető el ivóvíz nélkül. A víz oldószer, így segít a részecskék feloldódásában és zökkenőmentesen továbbítja az emésztőrendszeren keresztül. Ha kiszáradt a szervezet, elnyeli az összes vizet, így a vastagbél szárazzá válik, és nehezebbé teszi az ürítést.

 7, A víz csökkenti a vesekő esélyét

A fájdalmas vesekövek aránya emelkedik. Ennek egyik oka lehet az, hogy az emberek - beleértve a gyerekeket is - nem isznak elég vizet. A víz hígítja a vizeletben lévő sókat és ásványi anyagokat, amelyek a vesekövekként ismert szilárd kristályokat képeznek. A vesekő nem képződhet hígított vizeletben, így a vízzel csökkenteni lehet a vesekő kockázatot!

 

A legtöbb ember hagyja, hogy a szomjúság irányítsa. A szomjúság azonban a szervezet kiszáradásának vészjelzése. Előzd meg a szomjazást a megfelelő folyadékbevitellel!

Ha nem ízlik a csapvíz, akkor sem kell lemondani a legfontossabb élelmiszeredről a vízról!

Ha finom víz folyik a csapból, könyebb több vizet fogyasztanod,
ami elősegíti az egészséges táplálkozás megfelelő folyadékbevitelét.

Ezzel könnyebben megy az egészséges életmódra átállnod,
így idén többet tehetsz az egészségedért!

Wellnet víztisztító berendezések

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, kényelmes és nem szennyezi a környezetet.

Ráadásul most a Tavaszi Víztisztitó Vásár keretében szezonális akciót tartunk!

 

 

 


Nézd meg az ajánlatot most, itt!

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet