Wellnet blog

A finom ételek titka a finom víz.

Guzorán István
Guzorán István
2019.10.02 11:15
A finom ételek titka a finom víz.

Azt tudtad, hogy az ételeink elkészítéséhez használt alapanyagok egyik legfontosabbja a víz?
Ha szívesen sürögsz, forogsz a konyhában és örömmel főzöl finomságokat a családodnak, akkor te is

tudod, hogy a vasárnapi húslevestől, egy jó krémlevesen át, de még a tejberizsen keresztül is
rengeteg ételünk legfőbb összetevője a víz. Ezért nem mindegy, hogy a
felhasznált ivóvíz milyen minőségű. Talán csak kevesen tudják, hogy a főzéshez felhasznált víz
milyen nagy hatással van az elkészült étel minőségére, ízére.

Egymást érik a főző műsorok a TV-ben. Olyannyira, hogy már több tematikusa csatorna is
foglalkozik a konyhaművészettel. Méltán népszerű a téma, mindenki szeret jókat enni, és amúgy
valljuk be, kiváló hobbi az ételek elkészítése. Szeretünk főzni és örömmel főzünk a barátainknak.
Persze ez csak akkor működik igazán jól, ha a főztünk elnyeri a társaság tetszését. Ilyenkor
büszkén zsebeljük be az elismeréseket és jönnek a titkok, a receptek.

Tőlem távol áll főzés, (amivel lassan egyedül maradok minden társaságban), de az számomra is
kiderült, hogy a sikeres receptek válogatott alapanyagokkal kezdődnek.


Hányszor hallottam, hogy „Kimentem a piacra és a régi árusokkal kiválasztottuk a legjobb alapanyagokat”.  
Furcsa is lenne, ha a családod, a barátaid ételeinek elkészítéséhez olyan alapanyagokat válogatnál, ami
megfelelő, vagy csak jó. Ha kiváló ételt szeretnél főzni, akkor nem elégethetsz meg mással, csak kiváló
alapanyagokkal.

A friss alapanyagokkal, finom fűszerekkel és finom ivóvízzel elkészült ételek finomabbak,
vagy könnyebb úgy elkészíteni, hogy finomak legyenek. Más szóval, nem nagy mutatvány finom alapanyagokból
finom ételeket készíteni. Akár azt is mondhatnám, ha finom az alapanyag, akkor az ételt csak elrontani lehet.

Nézzük a bizonyítást!
El tudod képzelni, milyen egy tiszta forrás vizének íze? Ha volt szerencséd a természetben megtapasztalni egy
forrás vízének minőségét, akkor egy jó ízű, kellemes szomjóltóra emlékezhetsz. Ha még nem volt ebben részed,
akkor egy kiváló minőségű palackozott vízre gondolj. /Olyant már biztosan próbáltál. Ja és javaslom, mielőbb
próbálj ki egy forrást! /   

Megvan tehát az alapanyag. Most gondolatban készíts a legfinomabb kedvenc kávédból egy kávét ebből a
forrásvízből. Mit szólsz hozzá, szerinted milyen lett? Szerintem nagyon finom.

Folytassuk a gondolat kísérletet!
Most a magyar ivóvízszabványnak megfelelő mennyiségű klórt tegyél ugyan
ebbe a forrásvízbe. Egy kis magyarázat ehhez. Hazánkban a vezetékes ivóvizeket /függetlenül az ivóvíz
minőségétől/ a jogszabályoknak megfelelően klórral fertőtlenítik. A vezetékes ivóvíz tehát a szabvány szerint
klórozott.


A gondolat kísérletet folytatva a klórozott forrásvízből megint készítsd el a kedvenc kávédból a kávédat!Szerinted
melyik kávé lesz finomabb? Melyik kávéból innál szívesebben?


Azt hiszem, ez a gondolat kísérlet magáért beszél.
Ha finom a víz, amivel főzöl, jobb minőségű, finomabb lesz az étel. Kinek jutna eszébe palackozott vízzel főzni?
Badarság! Erre való a finom ivóvizet előállító Wellnet víztisztító.

A víztisztitó elsősorban kiveszi a csapvízből az íz és szagrontó anyagokat, a klórt és klór származékokat, szerves
anyagokat. Mindezt gazdaságosan, kényelmesen és rendkívül környezetkímélően.

Ha nem vagy megelégve a csapvíz minőségével, ízével,
akkor sem kell lemondani a gazdaságos és környezetbarát csapvízről.


A finom, szinte forrásvíz minőségű csapvízről, az egészséges víz előnyeiről, a víztisztítókról, a
kedvezményekről és a 100% Wellnet Sikergaranciáról 
a részleteket megtalálod itt!

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó