Víztisztító Nyári Vásár

Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Elérhetőségek
Wellnet Kft.

Telefon: +36-70/450-6650
E-mail
Székhely:

2890 Tata, Csapó utca 18.
Postai cím, telephely:
2890 Tata, Honvéd utca 41.

Facebook

Szállítás és fizetés

utánvétellel:
29 900 Ft alatt: 1 490 Ft
29 900 Ft felett: ingyenes.
online bankkártya fizetés setén:
24 990 Ft alatt: 990 Ft
24 990 Ft felett: ingyenes

Wellnet blog
2019.04.29 11:39

Tévhitek és igazságok az ivóvíz-fogyasztásról


A korszerű, és egészséges táplálkozás alapja
a megfelelő ivóvízfogyasztás.


A táplálkozással, és az ivóvízfogyasztással kapcsolatos hiedelmek keletkezése és története feltehetőleg majdnem egyidős magával az étkezési kultúra kialakulásával. Ezek a tévhitek valós problémát jelentenek, mert az emberek nem tudják eldönteni, hogy mi az, ami árt, és mi az, ami használ. Mi az, ami kerülendő és mi az, amit jó volna gyakorolni, ha a helyes folyadékpótlásról beszélünk.


Tévhit:
Vizet inni mindenki tud, miért kell ezzel foglalkozni


Ez a legnagyobb tévhit
Tény: Az emberek 95%-a nem iszik elegendő vizet, küszködik a dehidratáció kellemetlen és ártalmas tüneteivel, és nem is tud róla.
Wellnet állítás: Ahogy a korszerű táplálkozást is meg kell ismerni, /hiszen csak így válhat a táplálkozásunk egészségessé/, úgy a korszerű táplálkozás alapját adó ivóvízfogyasztás gyakorlatát is el kell sajátítani.  

 


Tévhit:
Csak akkor kell inni, ha szomjas az ember.


Tény:
Ha szomjas az ember, akkor tényleg inni kell a szomjúság elkerülése érdekében.

Mivel az emberi szervezet nagyobbrészt vízből (60-70%) áll, ezért nagyon érzékeny a testben lévő víz mennyiségére. A szervezetünk a tőle telhető maximumot megteszi, hogy fenntartsa a test víz egyensúlyát, ezért nem riad vissza attól sem, hogy számunkra jelzéseket, egyre drasztikusabb figyelmeztetéseket küldjön. Ennek a jelzés sorozatnak az első lépése, hogy szomjúságot érzünk, majd jönnek a durvább jelzések, a fejfájás, a szédülés, koncentrációvesztés, a teljesítmény visszaesés, stb. Tehát, ha szomjúságot érzünk, az már a szervezet figyelmeztetése, hogy nem megfelelő a vízmennyiség a háza táján, elkezdődött a dehidratáció, kezd rosszul működni a test, ideje pótolni a vízveszteséget.
Wellnet állítás: Nem azért kell inni, mert szomjasok vagyunk, hanem ezéret, hogy ne legyünk szomjasok!

 


Tévhit:
Az ivóvíz más folyékony itallal is helyettesíthető.


Tény:
Hajlamosak azt gondolni az emberek, hogy csak az juttat vizet a szervezetbe, ami folyékony; azaz például az ebédkor elfogyasztott leves, vagy a vacsora után megivott kakaó. Meglepő, de minden élelmiszer tartalmaz kisebb-nagyobb mennyiségben vizet, még azok is, amik meglehetősen szilárdnak tűnnek. A sajtok, kenyérfélék és pékáruk mintegy 30-60 %-a víz! A zöldségek, gyümölcsök, saláták is rengeteg vizet (kb. 85-98 %) tartalmaznak; és éppen ez az, ami a tikkasztó nyári hőségben is jólesővé és a szervezetre nézve jótékony hatásúvá teszi a fogyasztásukat. A szervezetünk számára azonban minden élelmiszer feldolgozásához és megemésztéséhez, /még az olyan élelmiszerek, amelyek bőséges vizet tartalmaznak, leves, kávé, üdítő ital, stb. / ivóvízre van szüksége.

Wellnet állítás: Az ivóvíz a legfontosabb élelmiszer, semmivel nem helyettesíthető!Tévhit:
A méregtelenítés, salaktalanítás miatt évente ki kell űzni
a vizet a szervezetből.


Tény:
Napjainkban divatosnak számítanak, és nagy népszerűségnek örvendenek, különösen a nők körében – a fogyással is összefüggésbe hozható, salaktalanító, méregtelenítő kúrák. Számtalan, többé-kevésbé sanyargató praktika található a világhálón, aminek köszönhetően meg lehet szabadulni a „méreganyagoktól”. Számolni kell azonban azzal, hogy egy drasztikus salaktalanítás, vízhajtás a szervezetből nagy mennyiségű sót és nyomelemeket is eltávolít, ami kifejezetten káros hatású lehet. A vízhajtókkal többek között nátrium, kálium, kalcium, magnézium is távozik szervezetből, illetve nyomelemek is ürülnek a vizelettel.

Wellnet állítás: Érdemes egész évben figyelni arra, hogy egészségesen táplálkozz, mozogj és bőséges mennyiségben tiszta vizet fogyassz,- és ekkor nincs szükség salaktalanításra

 


Tévhit:
A palackozott víz egészségesebb, mint a csapvíz.Tény:
Palackozott vizek között megtalálhatóak az ásványvizek, amelyeknek ásványi anyag, só koncentrációjuk magasabb a csapvíznél, ezek a különleges vizek. Alkalmi fogyasztásuk ajánlott, de rendszeres fogyasztásuk nem javasolt. A palackozott vizek között megtalálhatóak az egyszerű tisztított csapvizek, amelyek ásványvizeknek próbálják feltüntetni magukat. A csapvíz minősége, és íze a benne lévő, szükséges rossz, a klór miatt kevésbé élvezhető, bár erre a van a csapvízből finom ivóvizet előállító háztartási víztisztító.

Wellnet állítás: A palackozott víz és a csapvíz között a lényeges különbség az ár és nem az egészségre gyakorolt hatás.

 

 


Tévhit:
Az ivóvíz íztelen folyadék.


Tény: Palackozott vizek között megtalálhatóak az ásványvizek, amelyeknek ásványi anyag, só koncentrációjuk magasabb a csapvíznél, ezek a különleges vizek. Alkalmi fogyasztásuk ajánlott, de rendszeres fogyasztásuk nem javasolt. A palackozott vizek között megtalálhatóak az egyszerű tisztított csapvizek, amelyek ásványvizeknek próbálják feltüntetni magukat. A csapvíz minősége, és íze a benne lévő, szükséges rossz, a klór miatt kevésbé élvezhető, bár erre a van a csapvízből finom ivóvizet előállító háztartási víztisztító.
Wellnet állítás: A palackozott víz és a csapvíz között a lényeges különbség az ár és nem az egészségre gyakorolt hatás.

 

A legtöbb ember hagyja, hogy a szomjúság irányítsa.
A szomjúság azonban a szervezet kiszáradásának vészjelzése.
Előzd meg a szomjazást a megfelelő folyadékbevitellel!


Ha nem ízlik a csapvíz, akkor sem kell lemondani a legfontossabb élelmiszeredről a vízról!

Ha finom víz folyik a csapból, könyebb több vizet fogyasztanod,
ami elősegíti az egészséges táplálkozás megfelelő folyadékbevitelét.

Ezzel könnyebben megy az egészséges életmódra átállnod,

így többet tehetsz az egészségedért!

Legyen a te családod ivóvize a legjobb a környéken!
Válts finom, tisztított csapvízre!
Egészséges, költségkímélő és környezetbarát.

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, kényelmes és nem szennyezi a környezetet.

Ráadásul most a
Tavaszi Víztisztitó Vásár keretében szezonális akciót tartunk!

 

Nézd meg az ajánlatot most, itt!

 


Guzorán István
ivóvíz tanácsadó

Webáruház készítés