Wellnet blog

Idén többet teszek az egészségemért.

2019.01.09 10:40

Az újévi fogadalomhoz érdemes méltó célt találni, kár eltékozolni a lelkesedést holmi csip-csup ügyre. Azt hiszem ettől nem kell aggódnia senkinek, valljuk be nem nagy mutatvány megtalálni a méltó célt. Lehet belőle bőven válogatni, az ember talál magának, vagy inkább vérmérsékletének megfelelőt nagyon gyorsan. A gond inkább abban van, hogy

 

Kérdőjelek

 
miként lehet sikeresen megvalósítani a NAGY FOGADALMAKAT.

Az előző blog bejegyzésemben néhány bevált, pontosabban 3+1 trükkről írtam, amelyek működnek. Most a sikeres váltás legfontosabb kellékéről a motivációról írok.

 

Ha megvan az elszántság és ez kellő motivációval párosul, menni fog!

Írásaim távol állnak a tudományos igényességtől, nincs is szándékom ilyesmire. Inkább amolyan társalgós, beszélgetős hangulatra törekszem. Most éppen olyan példákat hoztam, amelyekbe az utóbbi időben belebotlottam, egyszerűeket, és szerintem jól érthetőket.

Vegyünk a példa kedvéért az egészségesebb életmódra váltás fogadalmat.

Céltábla

Ez egy vonzó és méltó cél lehet az új esztendőre.A házunk előtt megy el egy nemzetközileg ismert kerékpárút. Onnan tudom, hogy nemzetközileg ismert, mert rengeteg német és holland turista kerekezik felénk. Elsősorban nyugdíjasok, jól látható az életkorukból. Vidámak, energikusak, egészségesek. Sajnos nem látom a magyar nyugdíjasokat a külföldi turisták között. Talán azért nem, mert nincs idejük rá. A magyar ember számára a várható élettartam jóval alacsonyabb, mint a nálunk nyugatabbra élőknek. Azt gondolom, lehet és kell is tenni ellene.

Erről a storyiról a nyugdíjas Mick Jagger /a Rolling Stones frontember/ jutott az eszembe. Néhány évvel ezelőtt a Stones a Puskás Stadionban koncertezett és szerencsére ott voltam. Fergeteges volt.
Ami feltűnt, hogy akkor,


Mick Jagger

 

 a 70. évét is betöltött bácsi óriási energiával rohangált a színpadon.


Nem csak néhány szám erejéig, végig a 2,5 órás koncerten. Hogyan csinálta?


Mint utólag elolvasva az életrajzát, kiderült, hogy nem a sztárokra jellemző életromboló életet él, hanem nagyon egészséges életmódod követ. Rendszeresen sportol, odafigyel a táplálkozására és nem utolsósorban megfelelő mennyiségű ivóvizet fogyaszt. /Sajnos palackozott vizet iszik, egy népszerű márkára esküszik./

Egy kicsit talán túlságosan kihegyeztem a nyugdíjasokra az előző storyaimat és hallom is a huszonéveseket. Ha majd öregebb leszek, akkor jobban odafigyelek az egészségemre. Csak sajnos ebben az a bökkenő, hogy ezzel a gondolkodásmóddal, ha öregebbek lesznek, már nem az egészségre kell odafigyelniük, hanem a betegségükre. :(   Így lesznek a magyarok beteg nyugdíjasok.

Lehet váltani, de hogyan?
Szerintem nem úgy, ahogy valamikor, az egyik bank reklámozta magát.
„Élj egészségesebben, vegyél fel személyi kölcsönt!” :(

 

Sportoló lány egy pohár vízzel

 

Nem személyi kölcsön kell az életmódváltáshoz,
hanem az elhatározás.


Ha elhatározod, hogy ebben az évben többet teszel az egészségedért, akkor apró lépésekkel is haladhatsz. Minden nap, amikor felkelsz, döntsd el, hogy a mai napon teszek valamit az egészségedért. Amikor lefekszel, nézd meg, hogy az adott napon tettél-e valamit az egészségedért.

 

Az egészséges életmódra állás egyik apró lépése lehet, hogy megfelelő mennyiségű ivóvizet fogyasztasz és még személyi kölcsönt sem kell felvenned.

 

Most jó időben vagy!

Még előtted lesz az év hátralevő időszaka, amiben kamatoztathatod a döntésed eredményeit.

 

Ha nem ízlik a csapvíz, akkor sem kell lemondani a legfontossabb élelmiszeredről a vízról!

Ha finom víz folyik a csapból, könyebb több vizet fogyasztanod,
ami elősegíti az egészséges táplálkozás megfelelő folyadékbevitelét.

Ezzel könnyebben megy az egészséges életmódra átállnod,
így idén többet tehetsz az egészségedért!

Wellnet víztisztító készülék

 

A megoldás a finom ivóvizet előállító víztisztító,
ami gazdaságos, és nem szennyezi a környezetet.

 

Erre találták ki a finom vizet előállító víztisztítókat, amelyek a csapvízből magas élvezeti értékű
minősített ivóvizet állítanak elő.

 Nézd meg az ajánlatot most, itt!

Guzorán István
ivóvíz tanácsadó
Wellnet