Miért (nem) iszunk csapvizet?
Alapvetően több ok is hozzájárul a „nem iszom csapvizet” elhatározáshoz.
- Elhiszi a csapvíz minőségéről terjedő tévhiteket és hiedelmeket, pletykákat.
- Nem hiszi el a vízszolgáltatók tényeit.
- Nem ízlik a csapvíz. /Ha valakinek a személyes élménye, hogy nem ízlik a csapvíz, azzal nehéz vitatkozni, de erre való a víztisztító./
Lássuk az első 2 felvetésre mit válaszol a szakma!

Hazánkban ma a víz a legtöbbször és legalaposabban ellenőrzött élelmiszer,
ráadásul nehéz akármi mást találni, amelynek minőségét ilyen jól szabályozzák a határozatok, és a törvényi környezet komolyan számon is kéri a minőségi előírások betartását. Dr. Vargha Márta, az ÁNTSZ-OTH, OKK-OKI, vízhigiénés és vízbiztonsági osztály vezetője szerint a víznél mindegy, hogy csapvízről vagy palackozott vízről beszélünk, meg kell említeni a személyes felelősséget is.
Szakemberek egybehangzó véleménye szerint nincs semmilyen más területe az élelmiszereknek, ahol évente hatvanezernél is több mintát vizsgálnának, darabonként akár 30-100 paramétert is figyelembe véve.

Az emberiség óriási vívmánya, hogy hozzáférhetővé tette a biztonságos ivóvizet a háztartásokban,
és ezzel kiküszöbölhetővé tette a középkori járványok terjedését. Ez az ivóvizek fertőtlenítésének elterjedésével függ össze.
Ma Magyarországon a csapból biztonságos, az uniós szabályozásnak és a WHO ajánlásának megfelelő ivóvíz folyik, ami többek között a klórnak is köszönhető.

A csapvízben lévő klór kétélű fegyver:
Sokan azért zárkóznak el attól, hogy csapvizet igyanak, mert azt túl klórosnak, kellemetlen ízűnek találják. Nem ízlik a csapvíz, ami a harmadik ok a csapvíz mellőzésében. /Erre való a víztisztító/
A Wessling Hungary Kft.-t, hazánk egyik legismertebb akkreditált laboratóriumát képviselő szerint a vízbe tett klór kellemetlenségéért, azt a biztonságot kapjuk, hogy biztonságban vagyunk és évtizedeken át nem lesz bajunk, ha a csapvíz mellett döntünk.

A klór az ivóvíznél egy olyan, szükséges higiéniás élelmiszer biztonsági feltétel, mint a boltban kapható élelmiszerek csomagolása.
Míg ellenben a bolti élelmiszer csomagolását az élelmiszerrel együtt nem esszük meg, hanem kidobjuk, addig a csapvízzel együtt a klórt is elfogyasztjuk. Valójában a csapvízből is ki kellen dobni a fogyasztás elött fölöslegessé vált klórt. Erre való a finom vizet előállító Wellnet víztisztító!
A finom vizet előállító víztisztítók, a csapvízből magas élvezeti értékű minősített ivóvizet állítanak elő.
Guzorán István
ivóvíz tanácsadó